Verbouwing of nieuwe badkamer

De Romeinen bouwden voor het eerst badkamers in hun woningen. Deze badkamer noemde men lavantrinium. Omdat het aanleggen ervan kostbaar was, bouwden de Romeinen ook (publieke) badhuizen of balnea.

Een badkamer is een sanitaire ruimte in een woning, dat wil zeggen een ruimte die speciaal is ingericht voor lichaamsverzorging.
Belangrijkste onderdeel van een badkamer is dat het rust geeft, het moment van wassen, douchen, scheren enzovoorts behoort je rust te geven!
Een badkamer bestaat meestal uit een wastafel, een spiegel, een douche en/of een kuipbad. Vaak is er ook een wc.
In veel huizen is de (enige) wc in de badkamer ingebouwd. In landen waar dat al langer gebruikelijk is, zoals het Verenigd Koninkrijk, wordt vaak badkamer gezegd als eufemisme voor het als te direct gevoelde begrip wc. Men vraagt dan Can I use the bathroom? of Where can I wash my hands? (Mag ik de badkamer gebruiken? Waar kan ik mijn handen wassen?). Zelfs in (openbare) gebouwen waar aparte wc-ruimtes zijn, duidt men dat zo aan. In landen waar het eufemisme niet gebruikelijk is, zal de vraag makkelijk verkeerd begrepen worden.

Badkamers worden door ons geleverd en gemonteerd, heeft u vragen neem contact met ons op: 06-51579711 of via email: info@drs-projecten.nl. Whatsappen kan natuurlijk ook! Uiteraard kunt u ook ons contact formulier gebruiken.